Skip to content

Mister Lies – Hultsfredsfestivalen, 13/6-2013 | Festivalrykten

Bakom namnet Mister Lies gömmer sig Nick Zanca, en tjugoårig producent som enligt sin pressbio uppfostrats av vargar. Tidigare i år kom Zancas debutalbum Mowgli, en åtta spår lång atmosfärisk resa som rör sig från chillwave till hip-hop-influerad dansmusik, och trots att Mowgli mötts av bra kritik är Mister Lies fortfarande bara i början av sin karriär. Att Mister Lies gör sin Sverigedebut på Hultsfredsfestivalen känns helt logiskt med tanke på den fingertoppskänsla de visat bland de mindre bokningarna, men samtidigt är det egentligen för tidigt i karriären – vilket märks på den minimala skara som faktiskt tar sig ut till White Stage vid 14.45 och trotsar regnet.

Genomgående jobbar Mister Lies hårt och visar inga tecken på besvikelse eller uppgivenhet över att få spela för ett mer eller mindre tomt tält, där de flesta inte verkar ha någon aning om vem som står på scen. Det är snarare tvärtom, som

... read more at: http://www.festivalrykten.se/mister-lies-hultsfredsfestivalen-136-2013/